otomobilcini.com

Yerli Otomobil TOGG Ne Zaman Çıkacak?

06.01.2022

TOGG yerli otomobil için ilk çalışmaların başlaması 2017 yılına dayanıyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun resmi faaliyetlerine başladığı tarih ise 25 Haziran 2018’dir.

Yerli Otomobil TOGG Ne Zaman Çıkacak?

Dünyadaki teknolojik gelişmelere kayıtsız kalmayan Türkiye, yerli otomobil TOGG’u , Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu aracılığı ile üretilecek. Öncelikle C-SUV olarak üretilmesi beklenen TOGG daha sonra sırasıyla C-Sedan, C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV modelleri olmak üzere toplam 5 model modelle piyasaya çıkacak. Peki, yerli otomobilin özellikleri neler olacak? Otomobil piyasasını hareketlendiren TOGG’un özellikleri nelerdir? Son güncel fiyatı ne kadar?

Toog

Yıllardır otomobil konusunda dışa bağımlı olan Türkiye’de yaşanan gelişmeler bu durumun yavaş yavaş azalacağını ortaya koyuyor. Türkiye kendi otomobilini üretme fikrini , TOGG ile  hayata geçiriyor. TOGG ismi yerli otomobil üretme amacıyla kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun kısa adıdır. TOGG araba özellikleri arasında en dikkat çeken nokta ise yerli imkanlar kullanılarak üretilecek olmasıdır. Ayrıca, bu aracın yurt dışına ihrac edilecek olması da bir diğer önemli özelliği olarak karşımıza çıkıyor.

TOGG yerli otomobil için ilk çalışmaların başlaması 2017 yılına dayanıyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun resmi faaliyetlerine başladığı tarih ise 25 Haziran 2018’dir. BMC, Turkcell, Anadolu Grubu, Zorlu Grubu, Kök Grubu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi dev kuruluşlar; TOGG için kolları sıvayarak Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu olarak bir araya gelmiştir.

Togg SUV

Elektrikli olarak üretilmesi planlanan TOGG otomobil özellikleri ile dikkat çekiyor. Güncel teknolojilerle donatılmış bir şekilde tasarlanan TOGG geleceğin sıra dışı özelliklere sahip otomobilleri arasında yer almaya da aday. TOGG markası adı altında üretilmesi planlanan ilk model C-SUV’dur. Bunun nedeni ise C sınıfının Türkiye’de en fazla tercih edilen model olmasıdır.

TOGG yerli otomobil hakkında öne çıkan en önemli özellik sürekli olarak internete bağlanma imkanı sunulmasıdır. Aracın yüzde 80 oranında şarj olabilmesi için planlanan süre ise 30 dakikadır.

Elektrikli TOGG otomobil özellikleri arasında otonom sürüşün yanı sıra modüler bir şasiye sahip olması da vardır. Ayrıca, modern teknolojik özellikleri sayesinde yerli pazara ve yurt dışı pazarına hareket katması beklenen TOGG’un sıfır emisyon özelliği sayesinde havayı daha az kirletmesi beklenen bir diğer önemli gelişmedir.

Togg Suv

TOGG yerli otomobil resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre araçta kullanılması planlanan Li-Ion bataryaların üretimi Farasis firması tarafından yapılacak. Ayrıca anlaşma gereği, bataryalar aynı firma tarafından Türkiye’de üretilecek.

Yerli otomobilde kullanılması planlanan batarya 2 farklı seçenek ile karşımıza çıkar. Birinci batarya seçeneğine sahip olan otomobilin tek şarj ile 300 kilometre yol alması planlanırken, diğer batarya seçeneği bulunan otomobilin tek şarj ile 500 km yol alacağı belirtilir.

Yerli otomobil bataryasının yüzde 80’inin şarj edilmesi için planlanan süre 30 dakikadan daha azdır. Ayrıca 81 ilde kurulacak olan elektrikli araç şarj istasyonlarında aracı kolaylıkla şarj edebilmek mümkün olacak. Yerli otomobilin trafiğe çıkacağı güne kadar şarj istasyonlarını daha yaygın olarak görmeye başlayabilirsiniz. Diğer yandan, TOGG özellikleri arasında bulunan rejeneratif frenleme özelliği, fren yaptıkça ortaya çıkan enerjinin geri kazanılmasını sağlayarak bataryanın şarj olmasını sağlar.

TOGG otomobil özellikleri arasında 4.5G ve 5G teknolojisi ile kullanılması planlanan internet bağlantısı da vardır. Aracın sahip olacağı özellikler arasında sürücüye haber verme veya uzaktan müdahale edilebilme de oldukça etkileyicidir. Özellikle yangın ve sel gibi önemli doğa olaylarında sürücüye bildirim yapması kullanıcı dostu bir özelliktir.

TOGG çalışma grubu CEO’su Gürcan Karakaş tarafından yapılan açıklamaya göre aracın yerlilik oranı ilk etapta yüzde 51 olacak. Otomobilin üretim yeri olarak planlanan yer ise Bursa’nın Gemlik ilçesidir. Araç fabrikası inşaatının 2021 yılında tamamlanması öngörülüyor. Yıllık 150 binden fazla üretilmesi beklenen TOGG’un fabrikasında 4 binden fazla çalışan istihdam edilmesi bekleniyor.

Modern imkanlarla donatılacak olan TOGG fabrikasında önümüzdeki yıllarda seri bir şekilde ve düşük maliyetlerle araç üretilebilecek.. İlk olarak C-SUV olarak üretilecek TOGG’un, 2022 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Diğer modeller ise C segmentinin hemen ardından üretilmeye başlanılabilecek.

Yerli otomobil TOGG konusunda en çok merak edilen konuların başında TOGG satış fiyatı yer alıyor. TOGG çalışma grubu tarafından yapılan açıklamalara göre yerli otomobil oldukça makul bir fiyata sahip olacak. Bu konuda öne çıkan fiyat tahminleri C sınıfı elektrikli araçların fiyatları ile birbirine yakındır. Fiyat konusunda hesaba katılması gereken bir diğer konu ise yedek parça ve yetkili servis gibi satış sonrası hizmetlerin daha rekabetçi hale gelecek olmasıdır.

TOGG fiyat listesi henüz tam olarak belli değil. Ancak TOGG otomobil fiyatları hakkında öne sürülen bazı bilgiler aracın yaklaşık 180 bin TL ile 330 bin TL arasında piyasaya sürüleceği yönünde. Ayrıca, TOGG araba fiyatları belirlenirken temel amaç daha rekabetçi bir piyasa sağlamak ve fiyatları olabildiğince makul seviyede tutabilmektir.

TOGG için Avrupa Birliği patent süreci aşılmış ve aracın resmen tescillenmesi sağlanmıştır. Uzak Doğu’da ise ihtiyaç duyulan tescil işlemleri öncelikli olarak Çin’de gerçekleştirildi. Ayrıca, Japonya tarafından da S-SUV ve Sedan modelleri tescillenmiştir.

TOGG yerli otomobili cazip kılan iki temel özellik sayabiliriz. Bunlardan birincisi ülkemizde yerli ve güçlü bir otomobil üretilecek olması. Diğeri ise fosil yakıtlar yerine doğrudan elektrikli olarak üretilmesidir. Dünyadaki petrol kaynaklarının azalması ve elektrikli araçların yaygınlaşması yerli bir elektrikli otomobilin üretilmesini zorunlu kılar. 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 9 YORUM
  1. Polat dedi ki:

    Çok şık ülkemize hayırlı olsun

  2. Zekeriya dedi ki:

    Fiziki ölçüleri nedir.Niçin hep iç donanımını yazıyosunuz.yoksa bize oyuncakmı vereceksiniz

  3. Hello World! https://national-team.top/go/hezwgobsmq5dinbw?hs=4b4ec2a5b052e5a697e91d07dfc9ac87 dedi ki:

    hfswgr

  4. Eulalia dedi ki:

    My spouse and I stumbled ocer heree different weeb page aand thought I should heck thinmgs out.
    I liuke what I ssee so nnow i’m following you. Look forward tto loojing over your web paye
    again.

    Feel fre tto surf to mmy hojepage 8774

  5. Ulrike dedi ki:

    hey thwre and thannk yyou ffor your ifo – I hae certaunly picked up something neew
    from right here. I did however expertise some tehhnical points using this
    webb site, ass I experienced too reload tthe websitte mzny
    times previous to I could gett it to load properly.
    I hadd bwen wondering iff yokur wweb hosting is OK?
    Not that I’m complaining, but slow loazding instances timjes wipl
    sometimes affect yyour placement in googe andd can damagge
    yor qualkty scoree iif advertising aand markmeting
    with Adwords. Welll I amm adding this RSS to myy email
    and cann look oout for a llot morde oof your respective interesting content.

    Make sure you updat this agaain very soon.

    Haave a look at my paage 6868

  6. Misty dedi ki:

    I hzve reaad so manny articles or reviews on thhe topic off thee blogger lovers but thus piecde oof writing is
    in fact a nice piewce of writing, keeep it up.

    Feeel free tto sur tto my web pagte :: 9855

  7. Lavon dedi ki:

    Whaat a material of un-ambiguity andd preserveness of vwluable knowledgte regarding unpredicted emotions.

    Allso viksit my homepage; 0847

  8. Monroe dedi ki:

    Hell verdy col website!! Mann .. Excellentt .. Wonderful ..
    I wiol bookmark youhr blg and take thee feeds additionally?
    I’m gpad too seek out numerous useful information hee
    within the submit, wee need develop extra strategies onn tyis regard,
    thanks for sharing. . . . . .

    Here is my webgsite … 0543

  9. Mayra dedi ki:

    Spott oon with thhis write-up, I trruly belisve thiss site needs a llot more attention. I’ll
    probably be bak ahain too seee more, thbanks for thee advice!

    Feell free to visit myy website … 3931

Copyright © 2021 www.otomobilcini.com Tüm hakları saklıdır.