otomobilcini.com

2022 Audi A3

05.01.2022

Yeni 2022 Audi A3 ve S3: her zamankinden daha geniş, daha güçlü ve daha dinamik…

2022 Audi A3
A3 Sedan

• Yepyeni dış tasarım, dinamik profille desteklenen kaslı bir duruş sergiler
• Uzunluk, genişlik ve yükseklikteki artışlar her iki model için daha ferah bir iç mekan yaratır
• Sportif, sürücü odaklı kokpit tasarımı, yenilikçi bir araç içi deneyimi için amiral gemisi düzeyinde teknolojiyi

2022 A3 kokpit

bütünleştirir. Audi of America, rafine bir spor sedan evrimini tanımlayan iki yeni modeli duyurdu: tamamen yeni A3 ve S3. Yepyeni A3, son teknoloji dış ve iç tasarımı en son Audi amiral gemisi teknolojisiyle birleştiriyor. Tamamen yeni S3, Audi S-model portföyüne etkileyici bir yüksek performanslı giriş sunarak A3’ün sportif karakterini güçlendiriyor.

Dinamik tasarım


Tamamen yeni Audi A3, daha keskin yan heykellerle desteklenen daha cesur, daha geniş bir duruş ve güçlü içbükey yüzeylere sahip belirgin quattro kabarcıklar sunar – modele genel bir atletik görünüm sunar. Önde, petek tasarımlı daha cesur, daha geniş Tek Çerçeve ızgara, agresif kaput tasarımıyla destekleniyor ve çarpıcı far tasarımıyla çevrelenmiş, genel olarak RS’den ilham alan bir görünüm elde ediliyor.


Audi S3, önceki modele göre şimdi 0,8 inç daha geniş ve 1,6 inç daha uzun olup, S3’e daha geniş ve daha agresif bir A3 gövdesi sayesinde daha sağlam bir görünüm kazandırmaktadır. S3, standart eşkenar dörtgen desenli Tek çerçeve ızgara tasarımıyla RS’den ilham alan yükseltilmiş bir görünümle Audi Sport’a selam verir. Arka kısımda, orijinal dörtlü egzoz uçları önceki nesilden daha büyüktür ve senfonik bir egzoz notası sağlar. Ek olarak, S3’teki mevcut Siyah optik paket ayrıca siyah egzoz uçları ve siyah bir tavan içerir.

Standart LED farlar önünüzdeki yol için netlik sağlarken, her iki model de benzersiz gündüz yanan ışık imzalarına sahip yeni nesil Matrix tasarımlı LED farlar sunar. Arkada, standart LED stop lambaları, dört kapıdan herhangi birini kilitlerken veya kilidini açarken kullanılabilir bir animasyona sahiptir.

Güç aktarma organları ve performans
Audi A3, 201 beygir gücü ve 236 lb-ft torka sahip 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli TFSI® motorla standart olarak gelir. Yedi vitesli çift kavramalı S tronic® şanzıman, hem verimlilik hem de performans sergilerken ışık hızında vites geçişleri düzenler. A3 modellerinde ilk kez, standart bir 48 voltluk yarı hibrit (MHEV) sistemi, kalkış sırasında bir destek ve düşük motor hızlarında tork doldurma sağlarken, birçok durumda A3’ün motor kapalıyken yanaşmasına izin verir. sürüş durumları.

Tamamen yeni S3, güçlü 2.0 litrelik dört silindirli TFSI® motor aracılığıyla etkileyici 306 beygir gücü ve 295 lb-ft tork sunar. Bu, selefine göre 18 beygir gücü ve 15 lb-ft’lik bir tork artışı ve 0’dan 60 mph’ye sprint şimdi sadece 4,5 saniye sürüyor. Yola daha da yakın bir bağlantıyı desteklemek için standart S3 süspansiyon, A3 modellerinden 15 mm (0,6′) daha alçakta bulunurken, yeni sunulan amortisör kontrollü S spor süspansiyon, Audi Drive Select modları aracılığıyla ayarlanabilirlik sağlar. Amortisörlere giden yağ akışını değiştirerek, süspansiyon yolun durumuna ve sürüş davranışına saniyenin sadece birkaç binde biri kadar sürede uyum sağlar. Ek olarak,

Her iki modeldeki yeni, aerodinamik gövde, panelli gövde altı ve hava direncini azaltan iyileştirilmiş dış ayna tasarımını içeren aerodinamik bir fayda sağlar. S3’teki spor katsayısını yükseltmek için, yükseltilmiş bir fren sistemi, büyük 357 mm (14,1′) ön fren diskleriyle artırılmış durdurma gücü sağlarken, dört fren diskinin tümü de dahili olarak havalandırılır ve optimum performans için artırılmış soğutma sağlar.

İç tasarım ve bilgi-eğlence
A3’te, sportif, sürücü odaklı bir kokpit tasarımı, yenilikçi bir araç içi deneyim için sezgisel teknolojiyi bütünleştirir. A3’teki ön koltuktaki yolcular, dört yönlü elektrikli bel desteğine sahip standart ısıtmalı, sekiz yönlü elektrikli ön koltuklar ve sürücü koltuğu ve aynalar için kullanılabilir bir hafıza bulacaklar. Ek olarak, standart bir panoramik sunroof ve üç bölgeli klima kontrolü, tüm kabin yolcuları için konfor ve rahatlık sağlar. A3, kontrast dikişli standart deri oturma yüzeylerine ve müşteriler için tasarım seçimlerini genişleten Çelik Gri dikişli Santos Brown ve Çelik Gri dikişli Parşömen Beji dahil olmak üzere iki yeni iç renk seçeneğine sahip.

S3 ön koltuktaki yolcular, etkileyici yanal destek ve lüks bir görünüm ve his sağlayan elmas dikişli Fine Nappa deri koltuklara sahip yeni geliştirilmiş, ısıtmalı sekiz yönlü elektrikli ayarlanabilen S spor koltuklarla desteklenecek. Yeni spor koltuklar dört yönlü bel desteğine ve sürücü koltuğu hafızasına sahip. Sürücü odaklı kokpit, ekranları sürücüye doğru eğiyor ve mevcut tam entegre teknoloji ile sorunsuz bir sürüş deneyimi sağlıyor. Ek olarak, S3’ün sportif genlerini desteklemeye yardımcı olan yeni Karbon atlas yapı kaplamaları ile geliştirilmiş iç tasarım seçimleri vardır.


A3 ve S3 modelleri ayrıca, standart bir 10.25′ dijital gösterge paneli veya mevcut bir 12.3′ sanal kokpit ile eşleştirilmiş, el yazısı tanıma özelliğine sahip yeni MIB 3 sistemine sahip standart 10.1′ MMI® dokunmatik ekranı içeren Audi’nin amiral gemisi bilgi-eğlence sisteminden de yararlanıyor. A3’te sürücü, Dinamik, Spor ve Klasik olmak üzere üç görüntüleme modu arasından seçim yapabilirken S3, S performans moduyla sürücülerin daha spor odaklı bir görünüm seçimine sahip olmasına izin verir. Her iki modelde de ilk kez, ana araç verilerini doğrudan sürücünün görüş alanında ön camda gösteren entegre bir baş üstü ekranı da mevcuttur.

Standart Audi akıllı telefon arayüzü, uyumlu cihazlar için kablosuz Apple CarPlay® ve Google™ Android Auto’ya kolay erişim sağlar. Ek olarak, mevcut bir Audi telefon kutusu kablosuz şarj sağlar. Yeni modeller ayrıca, MMI Navigasyon plus, 10.25′ ekran için Audi sanal kokpit ve Audi connect PRIME’ı bir araya getiren Trafik İşareti Tanıma ve Gelişmiş Navigasyon ile mevcut olan yeni Talep Üzerine İşlev özelliklerini desteklemek için en son MIB 3 bilgi-eğlence teknolojisinden yararlanıyor.

Sürücü yardımı ve rahatlığı
Audi A3 ve S3 modelleri, arka yan hava yastıkları dahil olmak üzere on hava yastığı ile standart olarak sunulur ve sürücülerin yolda ve trafikte güvenle gezinmesine yardımcı olmak için tasarlanmış eksiksiz bir standart ve mevcut sürücü yardım özellikleri paketine sahiptir.
•Standart Audi pre sense® basic, aracı çarpmaya hazırlamaya yardımcı olmak için müdahale edebilir. Bu işlem, yan camların ve panoramik sunroof’un kapanmaya başlamasını ve ön emniyet kemerlerinin ön gerdirilmesini içerir.
•Standart Audi pre sense® front, aracın önündeki alanı izlemek için bir kamera ve radar kullanır ve sürücüyü potansiyel olarak tehlikeli durumlara karşı uyarmaya yardımcı olmak için görsel ve sesli uyarılar sağlar.
•Standart Uzun far asistanı, ışık kaynaklarını algılayan ve öndeki yolun görüşünü optimize etmek için uzun huzmeleri otomatik olarak ayarlayabilen iç aynaya monte edilmiş bir kamera kullanır.
•Standart Şeritten çıkma uyarısı, şeritten ayrılmak üzereyse sürücüyü düzeltici direksiyon müdahalesi ve 37 mil/saatin üzerindeki hızlarda tekerlek titreşimi yoluyla sürüş şeridinde tutmaya yardımcı olur.
•Mevcut Audi yan asistanı, 6 mph üzerindeki hızlarda dış ayna muhafazalarındaki LED göstergeler aracılığıyla kör nokta izleme sağlar.
•Mevcut Audi pre sense® arka (Audi yan asistanın bir parçası olarak), arkadan çarpmak üzere olan bir çarpışmayı algılamaya yardımcı olmak için arka tampondaki radar sensörlerini kullanır ve önleyici tedbirler başlatabilir.
•Mevcut Park sistemi plus, araç hem geri viteste hem de sürüş halindeyken, 6 mil/saatin altındaki hızlarda ön ve arka yakınlık akustik park sensörleriyle park etmeyi kolaylaştırmaya yardımcı olur.
• Mevcut Park yardımı, aracı otomatik olarak paralel veya dikey park alanlarına yönlendirebilir. Ön ve arka tamponlarda ve yanlarda bulunan ultrasonik sensörleri kullanır. Sürücünün yalnızca hızlanması, fren yapması ve vites değiştirmesi gerekir. Park yardımı A3’te mevcuttur ve S3’te standarttır.
•Mevcut Arka çapraz trafik asistanı, dikey bir park yerinden geri geri çıkarken sürücüyü destekler. MMI® ekranındaki gösterge okları, sürücüyü yaklaşan araçlar konusunda bilgilendirmeye yardımcı olabilir ve kritik durumlarda, sürücünün aracı tamamen durdurmasını isteyen bir uyarı sesi ve fren sarsıntısı uygulanabilir.
•Mevcut Uyarlanabilir hız sabitleyici, hızlanma ve frenlemede sürücüye yardımcı olur, hızı korur ve 0-95 mph arasındaki hızları takip eder. Ayrıca şerit ortalama, direksiyon müdahalesi için geri bildirim sağlar ve aracın şerit sınırları içinde kalmasını sağlar.

Kaynak: Audi

ETİKETLER: , , , , , , ,
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 6 YORUM
  1. Wilburn dedi ki:

    Whats upp aare using Wordprees for your blogg platform?
    I’m neww to thhe blog world but I’m trying to gett stardted and set up my own. Do yoou
    reequire any codiing knowlexge to make your oown blog?
    Anny heelp would be greatly appreciated!

    Checck out my website :: 8173

  2. Lupe dedi ki:

    Woah! I’m reaally loviing thhe template/theme of this site.
    It’s simple, yet effective. A loot oof timeds it’s difficfult too gett that “perfect balance” between usability and visuasl
    appeal. I must say you have doe a geeat jobb wioth this.
    Additionally, tthe bog loadds extremely quic foor mme on Firefox.
    Outstandng Blog!

    My web blo 5625

  3. Trey dedi ki:

    I’ve bwen browsing online more thhan 3 hours these days,
    yet I by no meabs foundd anny fascfinating artiicle ike yours.
    It’s loveloy vale suyfficient for me. In myy view,
    iff all site owners annd bloggers made gooid conent ass yyou did, the net will bee a lot more helpful thwn evdr before.

    My website: 4969

  4. Glenn dedi ki:

    Its like yoou learn my thoughts! You appear to grasp a lot about this,like yyou wrote thhe
    boo inn it oor something. I believe thhat yoou caan do with a few
    % to power the messae house a bit, butt instead of that,
    thiss is wonderfujl blog. An excellent read. I will certainly
    bee back.

    My web paqge … 6003

  5. Hildred dedi ki:

    Wow, fantastic blopg layout! Howw lemgthy havee yyou been blogging for?
    you mae blogging glance easy. Thhe totall glance oof your site iss excellent, llet alpone tthe content!

    Takee a look at mmy webb bkog … 5990

Copyright © 2021 www.otomobilcini.com Tüm hakları saklıdır.