otomobilcini.com

Rolls Royce

04.01.2022

Rolls Royce, sektöründe öncü firmalardan birisi olarak şimdiye pek çok kadar hava, deniz ve kara araçlarının üretimini gerçekleştirmiştir.

Rolls Royce

Geçmişi çok eskiye dayanmakla birlikte, faaliyetlerine 1906 yılında başlamıştır. Bir İngiliz şirketi olan Rolls Royce, günümüze kadar pek çok mühendisin harika tasarım örneklerini geliştirmiş ve üretimini sağlamıştır.

Dünya’da sivil havacılık ve çeşitli hava teknolojilerinin ilk üreticisi olan firma, aynı zamanda dünyada kullanılan pek çok jet ve benzeri hava savunma araçlarının proje geliştiricisi, üreticisi ve imalatçısı olma özelliğindedir.

Rolls Royce Otomotiv Sektöründe

Firma 1998 yılında BMW kontrolünde, Rolls Royce plc markasıyla otomotiv sektörüne giriş yapmış, günümüze kadar pek çok farklı tasarımın üretimini gerçekleştirmiştir.

Otomotiv sektöründe öne çıkardığı modelleri; Phantom, Ghost, Wraith, Dawn olarak sıralanmaktadır. Her bir model, günümüzde beklentilerin çok daha fazlasını karşılamaktadır. Rolls Royce, yılların tecrübesine dayanarak otomotiv sektöründe de adından söz ettiren, güçlü modeller geliştirmiştir.

Öne Çıkan Rolls-Royce Modelleri

Royce araçları arasında Rolls Royce Ghost ilk sıralarda yer alır. Bu araç, aynı zamanda diğer araçların geliştirilmesinde bir başlangıç tasarımı olarak bilinir. Rolls Royce Ghost, diğer araçların gelişiminde her ne kadar başlangıç tasarımı olma özelliğini taşısa da Rolls-Royce esas ününü, en lüks aracı ve bir tasarım harikası olan Phantom ile kazanmıştır.

Firmanın en çok ön plana çıkan bir diğer modeli ise Phantom Sedan’dır. Bu çoğu zaman bir zenginlik göstergesi olarak öne çıkar. Fakat bu aslında bir tasarım harikasıdır çünkü günümüzde bile bu kadar etkileyici araçları görmek zordur. Sedan modelinin asıl piyasada adının duyulduğu yıl ise 2003’tür. Bu model aynı zamanda markanın otomotiv sektöründeki canlılığını yeniden gündeme getirmiştir.

Günümüzde Rolls-Royce

Firmanın araç modelleri; Avrupa’da, özellikle Almanya’da, otomotiv sektörünün en çok konuşulan ve dikkat çeken markaları arasında yer almasına yardımcı olmuştur. Farklı zevklere uygun bir tasarım anlayışı ile beğenilere sunulan modeller, geçmişten günümüze kadar ulaşmıştır. Rolls-Royce’un yenilikçi anlayışı, günümüz teknolojisi ile birleştiğinde farklı tasarım ve modellerle karşımıza çıkacağından, yeni modellerinin piyasaya sürülmesi otomobilseverlerin beklentileri arasındadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 5 YORUM
  1. Margaret dedi ki:

    Spot onn wth this write-up, I trfuly beliwve this webb site needss a great deal more attention.
    I’ll probably be bachk agaqin tto seee more,
    thqnks for tthe advice!

    Alsoo visit myy homepage :: 4050

  2. Sabine dedi ki:

    Terrjfic article! Thaat is the type of infrmation tat are supposed to bee shared ahross thhe web.
    Disxgrace on the eek emgines for noww not positioning tgis
    post higher! Comme onn ovrr andd consult wiith myy website .
    Thans =)

    Alsoo vist my blog post: 3345

  3. Mai dedi ki:

    Wonderful blog! I found it whie bbrowsing oon Yahoo News.
    Do yoou hve aany suggesttions onn hhow too get listed inn Yahooo News?
    I’ve bewn trying for a while butt I never sseem tto gett there!
    Appreciate it

    my website: 3149

Copyright © 2021 www.otomobilcini.com Tüm hakları saklıdır.