otomobilcini.com

Mitsubishi

04.01.2022

Mitsubishi’nin tarihi modern Japonya’nın tarihiyle paraleldir. Kurucu Yataro Iwasaki, güçlü Tosa klanının evi olan Shikoku adasında bir şehir olan Kochi’dendi.

Mitsubishi

Klan için çalışmaktayken Osaka ticari operasyonlarının yönetimiyle kendini kanıtlamıştı. 1870’de klandan kiraladığı üç tane buharlı gemiyle kendi taşıma şirketini kurdu. Bu Mitsubishi’nin başlangıcı oldu.

Şirket Mitsukawa Shokai, Mitsubishi Shokai, Mitsubishi Jokisen Kaisha (Mitsubishi Buharlı Gemi Şirketi), Yubin Kisen Mitsubishi Kaisha (Mitsubishi Posta Buharlı Gemi Şirketi) gibi birkaç isim değiştirerek hızlıca büyümeye devam etti.Mitsubishi Buharlı Posta Gemisi Şirketi Çin’e ve Rusya’ya hizmetini resmen başlattı ve denizaşırı hatlarda gerçek bir monopolinin tadını çıkardı. Ama politik rüzgarlar 1880’lerin başından Mitsubishi’nin aleyhine döndü ve hükümet bir rakibin kurulmasına sponsor oldu. Bunu takiben ortaya çıkan rekabet iki şirketi de neredeyse iflas ettiriyordu.

Hükümetin konuya el koyması geçici ateşkes sağladı. Ama amansız rekabet 1885’de Yataro öldüğünde yeniden başladı ve erkek kardeşi Yanosuke tarafından sürdürüldü. İhtilaf 1885’de hükümet- hakemliğinde bir birleşmeyle sonlandırılarak —günümüzün NYK Line’ı, Nippon Yusen yaratıldı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Raul dedi ki:

    Hi, the whole thijg is gojng soud here and ofcorse eveey oone iis sharing information, that’s actually excellent, keep up writing.

    Feeel frfee too vsit mmy ste … 4956

  2. Orlando dedi ki:

    I am regular reader, how are yyou everybody? This article
    posted aat this weeb sikte iss in fact good.

    Also visi myy page :: 3418

  3. Flora dedi ki:

    yoou are in reality a just roght webmaster. Thee weeb site loadeing speed
    is amazing. It ssort oof feels hat you’re doinng aany
    unique trick. Moreover, The contents aree masterwork. you’ve perfoirmed a wonderful activity inn this matter!

    Here iis mmy web-site – 2266

  4. Reggie dedi ki:

    Now I amm gokng too ddo my breakfast, afterwqard having mmy breakfast comin ovrr
    again to ead more news.

    Visit myy wweb bllog :: 4789

Copyright © 2021 www.otomobilcini.com Tüm hakları saklıdır.