otomobilcini.com

Geely

04.01.2022

Geely Holding Group, 1986 yılından beri otomobil, motosiklet, otomobil motoru, şanzıman, otomobil parçalarının üretiminde faaliyet gösteren bir firmadır.

Geely

Geely Holding Group, 1986 yılından beri otomobil, motosiklet, otomobil motoru, şanzıman, otomobil parçalarının üretiminde faaliyet gösteren bir firmadır.

Çin’in En Büyük Kuruluşu

90’lı yıllara kadar Çin pazarında sadece parça ve motor tedarikçisi olarak faaliyet gösteren marka, ilk olarak 1997 yılında üretiği ilk aracıyla otomobil sektörüne tam anlamıyla adım attı. Bu süreçte otomotiv sektörünün öneminin farkında olan marka gelişim sürecinde ar-ge çalışmalarına 1 milyar 300 milyon dolardan fazla yatırım yaparak bulunduğu pazarda lider konuma yükselmeyi hedefledi. Çin pazarında üretim yapan en büyük özel sektör kuruluşu olmasıyla bilinen Çin’in General Motors’u denebilecek Geely Group, bu girişimleriyle buradaki pazarın gelişmesinde de önemli rol üstlendi.

Geely Volvo İle Dünyaya Açılıyor

Geely markasının Avrupa ile birlikte dünyanın çeşitli yerlerinde de fabrikaları bulunmaktadır. Bu üretim tesisleri Çin’de Linhai, Ningbo, Xiangtan, Cixi, Jinan, Lanzhou, Taizhou, Shangai ve Çin dışında Rusya, Ukrayna, Venezuela, Malezya ve Güney Afrika’da bulunmaktadır. 2010 yılında 2 milyar dolar ödeyerek eski sahibi olan Ford’dan Volvo markasını satın alan Geely Group böylelikle otomobil sektöründe kendisini bir adım daha ileriye taşıyacak dev atılımı gerçekleştirdi. Volvo’yu satın aldıktan sonra Avrupa’daki Ar-ge merkezlerine dokunmadı, fakat Çin’de üretim yapabilmek için tam 2 yıl bekledi. Bu sancılı süreçte bir CEO değiştirmek zorunda kalan marka Çin’deki üretiminin büyük kısmını Amerika pazarına pazarlamayı hedefliyor.

Geely markasının kendi ismi ile üretmiş olduğu bazı modeller ise Geely CK Echo 1.3,Geely Emgrand EC7,Geely Emgrand EC7 1.5 GSL, Geely FC, Geely MK Familia 1.5’dur. Geely Group Holding birçok otomobil teknolojisi üretmeye devam etmektedir.

ETİKETLER: , ,
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Paula dedi ki:

    Very quickly this webb age wull be faqmous amog aall bloggin users,
    due too it’s god posts

    Alsso visit mmy blogg post 7960

  2. Halina dedi ki:

    Goood day! I simpy wish to give yyou a big thumbs up for your excellent innfo you’ve gott riggt ere oon his post.
    I’ll be ckming back too your website for more soon.

    Feel free tto viisit mmy wweb pawge – 4776

  3. Jorja dedi ki:

    Prettty noce post. I imply stujmbled upon your weblog aand wished
    to menntion that I hsve truky enjoyedd browsong your log posts.
    After alll I’ll be subscribing inn your rss eed and I hoppe
    yoou write once more soon!

    Chheck oout myy web ite :: 2682

  4. Kiara dedi ki:

    Hello, jut wantedd too tell you, I lovedd this article.

    It wwas helpful. Keep onn posting!

    Feeel frse too ssurf to myy webpage; 2759

Copyright © 2021 www.otomobilcini.com Tüm hakları saklıdır.