otomobilcini.com

Alfa Romeo

03.01.2022

Alfa Romeo yarış dünyasında başarıdan başarıya koşmaya başladı. Bu sayede Alfa Romeo Motorspor dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş oldu.

Alfa Romeo

1906 yıllında Portobello da Alexandre Darracq tarafından kurulan otomobil fabrikası yaşadığı olumsuzluklar nedeni ile 1910 senesinde elinde bulundurduğu coğunluk hisselerini Ziraatbankası destekleyen işadamlarına satmak zorunda kalmıştır. Società Anonima Lombarda Fabbrica Automobili kısaca A.L.F.A kuruldu ve işin başına desinatör Giuseppe Merosi atandı.

Çok kısa bir süre sonra Alfa fabrikasından 24 HP ile ilk Alfa Romeo piyasaya sürülmüştür. Alfa Romeo otomobil piyasasının olumsuz seyri ithalatın zorlaşması ve silah sanayii yararına kuruluşundan hemen beş sene sonra iflasını ilan etmek zorunda kalmışlardır. Napolili makina sanayi fabrikası sahibi Nicola Romeo firmayı devir alarak fabrikayı silah sanayisine çevirmiştir.

Savaşın sonunda ülkede oluşan olumlu hava ülkenin en büyük sanayiicisi Nicola Roma’ yı tekrar otomobil sektöründe yer almaya itmiştir. Alfa Romeo Merosi tarafından tasarlanan RL & RM spor modellerini piyasaya sürmüştür. O zamanlar daha tanınmayan Enzo Ferrari Alfa Romeo sürücü olarak Alfa Romeo’ ya katılmıştır.

Bu arada Vittorio Jano Fiat tarafından transfer edildi. Ancak onun tarafından tasarlanan 140 PS lik güçlü yarış arabası olan P2 1924 Dünya şampiyonu olarak Alfa Romeo’ yu dünya markası yapmıştır.

Bundan sonra Alfa Romeo yarış dünyasında başarıdan başarıya koşmaya başladı. Bu sayede Alfa Romeo Motorspor dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş oldu. Enzo Ferarri Alfa Romeo gayri resmi parkuru Scuderia Ferrari hayata geçirdi. Ancak global kriz Italya’ ya da ulaşmıştı. Alfa Romeo bundan böyle lokomotif ve tarım makinası yapımını bırakmak zorunda kalmıştır. 1929 yıllında borsanın çöküşü Alfa Romeo’ yu da yıkımın eşiğine getirmişti. Alfa Romeo’ yu kurtarma politikası planı altına devlet şirketi devir alıp, şirketi otomobil üreticisi Finmeccanica-Grubuna dahil ederek önceliği TIR ve uçak motoru sektörüne geçmişti. Bunun yanında orta dereceli motorspor başarıları şirketin yan işi haline gelmiştir. Bundan dolayı Enzo Ferrari ayrılma kararı vererek kendi şirketi ile yola devam etmeye karar verdi.Bu arada Italya’ nın Almanya safında 2. Dünya Şavaşına katılması ile Alfa Romeo tarihinde ikinci kez silah sanayisine atılmış oldu.

Şavaş sonunda şirket sesizce Lüks araba yapımından seri üretime geçiş yapmıştır. Giuletta Model serisi ile de ilk seri üretim patlamasını yaşamış oldu. Giuletta modelinin tanıtımı ile Alfa Romeo yine Motorsporları otoritesinden kabul görmeye başladı ve bununla birlikte motorsporlarında başarılar da tekrar gelmeye başladı. Ancak pas sorunu ve Kalite problemi 1980 yıllarda markanın imajını sarstı. Alfa Romeo 33 ve 90 la birlikte kalitenin yükselmesi ve efsanevi Alfa Romeo 75 ve 164 piyasaya sürülmesi bile Alfa Romeonun 1987′ de Fiat da geçmesine engel olamadı.
Daha iki yıl sonra Alfa Romeo zarardan kurutulup, yeni modelerin Alfa Romeo 145, 146 ve 147 Kompakt sınıfında ayaklandı. Bunun yanında 2000 yılında Alfa Romeo 156 yılın aracı seçildi. 156 GTA şimdilerde bile bir klasik haline gelmiştir.

ETİKETLER: , ,
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. Estela dedi ki:

    Hello Dear, are you genuinely visitkng this wweb site regularly, if so then yyou wll withbout doub
    take fastidious knowledge.

    Alsoo visit my site :: 9210

  2. Lisa dedi ki:

    You’re so cool! I do nnot beieve I’ve truly rread something like tat before.So
    good to find someone with some genuine thoughts oon tyis topic.
    Seriously.. thanks forr srarting thuis up. Thhis wwebsite iis somethiong thhat iis needed onn the web,
    someone ith some originality!

    Feeel free tto surdf tto my blog 0150

  3. Kathie dedi ki:

    I aam extremely inspired along with your writing skils aas neatly aas withh thhe structgure iin ykur blog.
    Is thijs a paid topic or diid yoou customize iit yourself?

    Anywayy keeep uup tthe excsllent hikgh qiality writing, it’s rare
    to lok a grreat webog like this one nowadays..

    My blog: 1043

  4. Gemma dedi ki:

    You needd tto be a part of a clntest for onne oof the greatest siges online.
    I’m going to recommenjd this blog!

    Sttop byy mmy web-site; 0673

  5. Gaston dedi ki:

    I do cconsider alll oof the ideas you’ve ofered onn your post.
    They’re really convincing and wijll definitey work.
    Nonetheless, the posts arre tooo brie ffor beginners. May
    you plewse prollong theem a little ffrom subsequnt time?
    Thanks for the post.

    Here is myy webage … 7056

  6. Natalie dedi ki:

    Amazing! Thiss blpog looks just like myy olld one!
    It’s on a entirerly different subject but it has prtty muuch tthe same layout
    aand design. Excelllent choice off colors!

    Also visi my site … 7664

  7. Tyson dedi ki:

    Peculiiar article, totally what I wwas loioking for.

    Heere is mmy weeb blog; 4958

Copyright © 2021 www.otomobilcini.com Tüm hakları saklıdır.